Theorie

 

Vanaf 16 jarige leeftijd mag in Nederland theorie examen worden gedaan voor rijbewijs B (auto). Om je hier goed op voor te bereiden zijn er bij ons verschillende mogelijkheden:

 

* iTheorie: Dit is een complete online theoriecursus inclusief 50 proefexamens in dezelfde stijl als bij het CBR. De lesstof is verdeeld in 8 hoofdstukken, en na ieder hoofdstuk moet een toets worden gemaakt om door te kunnen naar het volgende hoofdstuk. De stof moet dus beheerst worden om verder te komen. Klik op deze link voor meer informatie. Voor een inlogcode kun je contact opnemen met de rijschool!

 

* Theorielessen: in samenwerking met een aantal andere rijscholen uit Venray bieden wij theorielessen aan. De lessen worden verzorgd door een collega rijschoolhouder. Dit kan zowel klassikaal, in kleine groepjes als individueel. Voor meer informatie over de theorielessen klik op deze website: Theorieles Venray. Mochten er vragen zijn, wil je meer informatie of wil je je aanmelden neem dan contact op met de rijschool!

 

* Diverse leermiddelen als boeken en (online) examentrainingen van VekaBest zijn te krijgen via de webshop.

 

Je mag natuurlijk ook altijd op eigen initiatief de theorie leren of bijvoorbeeld een turbocursus doen, hier ben je helemaal vrij in! Het theorie examen kun je zelf aanvragen via Mijn CBR (inloggen met DigiD). Als je liever wilt dat wij je theorie examen aanvragen is dat uiteraard ook geen enkel probleem! 

 

 

Het theorie examen bestaat uit 3 onderdelen:

 

* Gevaarherkenning (25 vragen)

* Verkeersregels (28 vragen)

* Verkeersinzicht (12 vragen)

 


Bij de gevaarherkenning moeten 13 van de 25 vragen goed beantwoord worden. Bij de verkeersregels moeten 25 van de 28 vragen goed beantwoord worden, en bij verkeersinzicht moeten 10 van de 12 vragen goed beantwoord worden om te slagen voor je theorie examen. 

 

Voordat een tussentijdse toets of praktijkexamen kan worden gedaan moet het theorie examen met een voldoende zijn afgesloten. Als je slaagt voor je theorie examen is deze anderhalf jaar geldig.