Praktijk

Bij de praktijklessen staat persoonlijke begeleiding bij ons centraal. Wil je eerst een kop koffie komen drinken en even kennismaken, of wil je je gewoon meteen aanmelden en aan de slag? Alles kan. Bij aanmelding worden je gegevens genoteerd, vervolgens wordt er contact met je opgenomen door een beschikbare instructeur. Deze instructeur verzorgt de praktijkopleiding van A tot Z, dus niet iedere week een andere instructeur maar van begin tot eind van de opleiding dezelfde persoon (uitgezonderd noodgevallen/ziekte uiteraard). Afspraken worden ook met de instructeur zelf gemaakt, niet via de rijschool. Deze werkwijze wordt als erg prettig ervaren, en dat resulteert dan ook in tevreden leerlingen en een hoog slagingspercentage, en daar draait het uiteindelijk om! Mocht er onverhoopt toch iets zijn dat niet bevalt, of je hebt op- of aanmerkingen dan kun je altijd contact opnemen, alles is bespreekbaar!

Hieronder een toelichting over de tussentijdse toets en het praktijkexamen, en het machtigen van de rijschool met DigiD.

DigiD & machtigen

Voordat wij een tussentijdse toets of praktijkexamen kunnen aanvragen, moet je ons machtigen om die aanvraag te doen. Dit kan via DigiD.

Heb je nog geen DigiD, dan kan deze hier gratis worden aangevraagd: DigiD.

Als je al een DigiD hebt, of je hebt een DigiD thuis gestuurd gekregen na aanvraag, kun je hier de rijschool machtigen: Mijn CBR.

Ons rijschoolnummer is 7249H2, dit nummer is vereist voor de machtiging.

Tussentijdse Toets

Een tussentijdse toets is qua inhoud precies hetzelfde als een praktijkexamen. Het verschil is dat je voor de tussentijdse toets niet kunt slagen of zakken. Het is dus een soort proefexamen.

De tussentijdse toets heeft als doel om je te laten wennen aan de examensituatie (en wordt dus ook afgenomen door een examinator bij het CBR), om te kijken hoe ver je bent in de opleiding en waar eventueel nog aan gewerkt dient te worden. Tevens is het fijn om te weten hoe er onder druk gepresteerd wordt, want een tussentijdse toets is uiteraard wel wat spannender dan een normale rijles.

Tijdens de tussentijdse toets moeten er ook 2 bijzondere manoeuvres worden uitgevoerd. Worden deze manoeuvres tijdens de toets goed uitgevoerd, dan is er een vrijstelling verdiend voor het eerste examen wat betreft de bijzondere manoeuvres. Een tussentijdse toets is overigens niet verplicht, het is je eigen keuze of je hiervoor kiest!

Praktijkexamen

Als je een tussentijdse toets hebt gedaan, weet je eigenlijk al hoe een praktijkexamen in zijn werk gaat, je hebt het tenslotte al eens meegemaakt. Als je last hebt van faalangst kan er ook gekozen worden voor een faalangstexamen.

Heb je met de tussentijdse toets vrijstelling verdiend voor de bijzondere manoeuvres, dan hoef je deze tijdens het praktijkexamen niet meer te doen. Het praktijkexamen bestaat uit een aantal onderdelen:

*10 à 15 minuten zelfstandig rijden; dit gebeurt aan de hand van clusteropdrachten, een oriëntatiepunt, of -met een in de auto aanwezig- navigatiesysteem.

*2 bijzondere manoeuvres

*Een situatiebevraging; een paar korte vragen over een bepaalde verkeerssituatie

Als je een veilige, vlotte, zelfstandige, sociale, en milieubewuste rit neerzet dan kun je slagen voor je B rijbewijs. Let op: als je nog geen 18 bent is het verstandig om tijdig voor je rijexamen een begeleiderspas aan te vragen. Als je slaagt voor je rijbewijs moet je deze namelijk tonen bij de gemeente als je je rijbewijs gaat aanvragen. Op deze site kun je de begeleiderspas aanvragen en vind je meer informatie: 2todrive.

Zijn er nog vragen/opmerkingen neem dan contact op met de rijschool!