Praktijk

 

Bij de praktijklessen staan een persoonlijke begeleiding en een relaxte sfeer centraal. Sinds oktober 2020 zijn we nog met 2 instructeurs; Stefan en Michiel. 

Een rijles duurt bij ons standaard 2 uur. Deze tijdsduur is het meest geschikt vanwege het pendelen tussen omgeving Venray en het examengebied in Venlo, zo haal je het meeste rendement uit je tijd. Indien gewenst kan anderhalf uur lessen ook.

 

Bij aanmelding geef je jouw gegevens door via ons online inschrijfformulier, vervolgens wordt er contact met je opgenomen door een beschikbare instructeur. Deze instructeur verzorgt dan de praktijkopleiding van A tot Z, dus niet iedere week een andere instructeur maar van begin tot eind van de opleiding dezelfde persoon (uitgezonderd noodgevallen/ziekte uiteraard). Afspraken worden ook met de instructeur zelf gemaakt, niet via de rijschool. Deze werkwijze wordt als erg prettig ervaren, en dat resulteert dan ook in tevreden leerlingen en een hoog slagingspercentage, en daar draait het uiteindelijk om! Mocht er onverhoopt toch iets zijn dat niet bevalt, of je hebt op- of aanmerkingen dan kun je altijd contact opnemen, alles is bespreekbaar! 

 

Gezondheidsverklaring & machtigen

 

Vanaf 1 november 2017 moet de Gezondheidsverklaring van het CBR ingediend worden door de kandidaat zelf. Voorheen kon dit via de rijschool maar dat is gewijzigd. Via Mijn CBR kun je de Gezondheidsverklaring invullen (inloggen met DigiD). Heb je nog geen DigiD, klik dan op deze link om er gratis een aan te vragen. De Gezondheidsverklaring is 1 jaar geldig.

Voordat wij een tussentijdse toets of praktijkexamen kunnen aanvragen, moet je ons machtigen om die aanvraag voor jou te mogen doen. Machtigen kan ook via Mijn CBR. Ons rijschoolnummer is 7249H2, dit nummer heb je nodig voor de machtiging.

 

Tussentijdse Toets

 

Een tussentijdse toets is qua inhoud precies hetzelfde als een praktijkexamen. Het verschil is dat je voor de tussentijdse toets niet kunt slagen of zakken. Het is dus een soort proefexamen.

 

De tussentijdse toets heeft als doel om je te laten wennen aan de examensituatie (en wordt dus ook afgenomen door een examinator bij het CBR), om te kijken hoe ver je bent in de opleiding en waar eventueel nog aan gewerkt moet worden. Tevens is het fijn om te weten hoe je onder druk presteert, want een tussentijdse toets is uiteraard wel wat spannender dan een gewone rijles.

 

Tijdens de tussentijdse toets moeten er ook 2 bijzondere verrichtingen worden uitgevoerd. Worden deze goed uitgevoerd dan verdien je vrijstelling voor het eerste praktijkexamen wat betreft de bijzondere verrichtingen. Een tussentijdse toets is overigens niet verplicht, het is je eigen keuze of je hiervoor kiest.

Praktijkexamen

 

Als je een tussentijdse toets hebt gedaan dan weet je eigenlijk al hoe een praktijkexamen in zijn werk gaat, je hebt het tenslotte al eens meegemaakt. Als je last hebt van faalangst kan er ook gekozen worden voor een faalangstexamen.

 

Het praktijkexamen duurt in totaal 55 minuten (waarvan ongeveer 30 a 35 minuten gereden wordt), en bestaat uit de volgende onderdelen:

 

* Voorbereidings- en controlehandelingen buiten/in de auto

* 10 a 15 minuten zelfstandig rijden; dit gebeurt met een -in de auto aanwezig- navigatiesysteem

* 2 bijzondere verrichtingen (heb je de vrijstelling gehaald bij de tussentijdse toets dan vervalt dit onderdeel)

 

Als je een vlotte, veilige en zelfstandige rit neerzet dan slaag je voor je rijbewijs!

Let op: als je nog geen 18 bent is het verstandig om voor je praktijkexamen een begeleiderspas aan te vragen. Als je slaagt voor je praktijkexamen moet je deze namelijk meenemen naar de gemeente als je je rijbewijs gaat aanvragen. Op deze site kun je de begeleiderspas aanvragen en vind je meer informatie: 2todrive.

 

Zijn er nog/vragen opmerkingen kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen!